Αυτές οι γαρίδες με σκόρδο και λεμόνι είναι μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή, ιδανική για να απολαύσετε τα θαλασσινά με μια φρέσκια και αρωματική γεύση.
Υλικά:
- 500 γρ. γαρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο (κομμένο σε φέτες)
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μυρίσει ωραία.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ και να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας αν θέλουμε λίγη φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό για γαρνίρισμα.
Έτοιμο σε λίγα λεπτά, με απλή και φρέσκια γεύση!