Το μιλφέιγ είναι ένα εύκολο και γευστικό γλυκό, με τραγανές στρώσεις σφολιάτας, κρέμα βανίλιας και φρέσκα φρούτα. Ιδανικό για κάθε περίσταση!
Υλικά:
- Για τη βάση: 1 φύλλο σφολιάτας
- Για την κρέμα βανίλιας:
- 500ml γάλα
- 4 κρόκους αυγών
- 100g ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 30g κορν φλάουρ
- 100g βούτυρο
- Για τη διακόσμηση: Φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλες, μούρα) και ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Ψήνουμε τη σφολιάτα: Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε τρία μέρη και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Φτιάχνουμε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ρίχνουμε το ζεστό γάλα στα αυγά. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια.
- Συναρμολογούμε το μιλφέιγ: Βάζουμε την πρώτη στρώση σφολιάτας σε ένα πιάτο, την καλύπτουμε με κρέμα, προσθέτουμε δεύτερη στρώση σφολιάτας και επαναλαμβάνουμε με κρέμα. Τελειώνουμε με την τελευταία στρώση σφολιάτας και γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα.
- Σερβίρισμα: Αφήνουμε το μιλφέιγ να κρυώσει και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε.
Απλό, νόστιμο και εντυπωσιακό!