Αυτό το ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα είναι ένα κρεμώδες και γευστικό πιάτο, ιδανικό για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Με λίγα υλικά, μπορείς να φτιάξεις ένα απλό αλλά απολαυστικό γεύμα!
Υλικά:
- 200g ρύζι αρμπόριο
- 500ml ζωμός (λαχανικών ή κοτόπουλου)
- 200g φρέσκα μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι
- 50g βούτυρο
- 50g παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σοτάρετε τα μανιτάρια: Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ετοιμάστε το ριζότο: Σε άλλο τηγάνι, ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τον ζωμό: Προσθέστε σταδιακά τον ζωμό στο ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και το ρύζι να γίνει κρεμώδες (περίπου 18-20 λεπτά).
- Τελειώστε το πιάτο: Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια και την παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε ζεστό.
Αυτό το ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα είναι έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά και προσφέρει ένα υπέροχο, χορταστικό γεύμα!!