- Τα Cinnamon Rolls είναι μια από τις πιο αγαπημένες γλυκές συνταγές που δεν χάνουν ποτέ την απήχησή τους! Ιδανικά για πρωινό ή για να συνοδεύσουν τον καφέ σου, αυτά τα ρολάκια με κανέλα είναι αφράτα και γεμάτα γεύση. Μάθε πώς να τα φτιάξεις και απόλαυσέ τα ζεστά και φρεσκοψημένα!
Υλικά:- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο (λιωμένο)
- 1 αυγό
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση: - 1/4 φλιτζανιού βούτυρο (λιωμένο)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλιές κανέλα
Για το γλάσο: - 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
- 2 κουταλιές γάλα
- 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία Ζύμης:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. - Προετοιμασία Γέμισης:
Στην επιφάνεια εργασίας, ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Αλείφουμε την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. - Δημιουργία Ρολών:
Ρολάρουμε τη ζύμη σε ρολό από τη μακριά πλευρά και κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μικρό χώρο μεταξύ τους. - Ψήσιμο:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα ρολά για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν αφράτα. - Ετοιμασία Γλάσου:
Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείος ο γλάσος. Αφού τα ρολάκια ψηθούν, περιχύνουμε με το γλάσο όσο είναι ακόμη ζεστά.
Τα Cinnamon Rolls είναι έτοιμα να τα απολαύσεις! Εύκολα, γλυκά και απόλυτα αφράτα, αυτά τα ρολάκια είναι η τέλεια επιλογή για κάθε γλυκιά στιγμή της ημέρας.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να φτιάξεις απολαυστικά, σπιτικά cinnamon rolls που θα ξετρελάνουν όλη την οικογένεια ή τους φίλους σου!