Η Τσικνοπέμπτη είναι η ιδανική μέρα για κρεατοφαγία! Εδώ είναι μερικές λαχταριστές συνταγές για να απολαύσετε τη μέρα όπως πρέπει:
1. Χοιρινές μπριζόλες στα κάρβουνα
Υλικά:
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαρινάρετε τις μπριζόλες για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Ψήστε στα κάρβουνα ή σε σχάρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
2. Σουβλάκια κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι
Υλικά:
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε τα υλικά και μαρινάρετε το κοτόπουλο για 2-3 ώρες.
- Περάστε το σε καλαμάκια και ψήστε στη σχάρα.
3. Πανσέτες μαριναρισμένες με μπύρα
Υλικά:
- 4 πανσέτες
- 1 κουτάκι μπύρα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μαρινάρετε τις πανσέτες στη μπύρα για 3-4 ώρες.
- Ψήστε στα κάρβουνα και αλείφετε με τη μαρινάδα κατά το ψήσιμο.
4. Λουκάνικα στη σχάρα με κρασί
Υλικά:
- 4 χωριάτικα λουκάνικα
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση:
- Βυθίστε τα λουκάνικα στο κρασί με τη δάφνη για 1 ώρα.
- Ψήστε στη σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
5. Χειροποίητο τζατζίκι
Υλικά:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αγγούρι τριμμένο και στραγγισμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξίδι
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά και αφήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Θα ψήσεις κάτι φέτος ή θα το γιορτάσεις σε ταβέρνα; 😃