logo e-athinamou
  • Αρχική
  • Blog
    • Όλα Τα Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Βιβλία – Κριτικές
    • Υγεία – Διατροφή
    • Μαγειρική
    • Επικαιρότητα
    • Καθημερινότητα
    • Μόδα
    • Οικονομία στο σπίτι
    • Επιστήμη
    • DIY
  • Επικοινωνία
  • Διαφημιστείτε Τώρα
Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για οργάνωση της καθημερινότητας 10 μικρές αλλαγές που κάνουν το σπίτι πιο cozy – Μικρά tips για άνετη διαβίωση Πώς να διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου στα social media – Συμβουλές για αποφυγή του doomscrolling Ο ανταρόλυκος αναστήθηκε ??? Ξεκίνα τη Μέρα με Λίγη Ηρεμία: Μια Απλή Συνήθεια με Μεγάλο Αντίκτυπο
logo e-athinamou
  • Αρχική
  • Blog
    • Όλα Τα Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Βιβλία – Κριτικές
    • Υγεία – Διατροφή
    • Μαγειρική
    • Επικαιρότητα
    • Καθημερινότητα
    • Μόδα
    • Οικονομία στο σπίτι
    • Επιστήμη
    • DIY
  • Επικοινωνία
  • Διαφημιστείτε Τώρα
Share
  • Μοιραστείτε το στο Facebook
  • Μοιραστείτε το στο Twitter
  • Μοιραστείτε το στο Pinterest
  • Μοιραστείτε το στο WhatsApp
14 Φεβ 2025 Μαγειρική, Υγεία - Διατροφή
Σωτήρης 2 Άρθρα
4 ' 4 ' χρόνος ανάγνωσης 40 40 το Ειδαν

Τσικνοπέμπτη 2025 . Ώρα για μπάρμπεκιου !!

Feature Image

Η τσικνοπέμπτη πλησιάζει και όσοι κατέχουν το άθλημα του BQ έχουν αρχίσει ήδη να προετοιμάζουν το μενού και τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσουν .

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα απλό BQ για κάποιους που θέλουν να προσφέρουν ένα νόστιμο και εύκολο γεύμα αλλά δεν είναι BQ masters .

Ένα γεύμα βήμα βήμα που μπορείτε εύκολα να πετύχετε και να προσφέρετε σε αυτούς που αγαπάτε.

Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα σε μια ηλεκτρική γκριλιέρα ή σε μία ψησταριά υγραερίου ή ψησταριά για κάρβουνο σαν και αυτή που χρησιμοποιώ εγώ . Όλα είναι καλά ,αρκεί να υπάρχει διάθεση και καλή παρέα !!

Πάντα αγοράζουμε τα κρέατα μας την προηγούμενη μέρα καθώς όλα τα κρέατα χρειάζονται μαρινάδα για να είναι μαλακά και νόστιμα .

Σήμερα επέλεξε για ένα απλό και εύκολο BQ λουκάνικα πίτες και ψωμί .

Μαζί με τα κρεατικά για όσους ψήνουν με κάρβουνο προμηθευόμαστε και την απαραίτητη ποσότητα κάρβουνου . Περίπου ενάμιση κιλό κάρβουνο για 1 kg κρέας . Αν η ποιότητα του κάρβουνου είναι καλή χρειαζόμαστε λιγότερο .

Εγώ προτιμώ κάρβουνο από πουρνάρι αλλά επειδή πλέον το βρίσκετε δύσκολα ,έμεινα ικανοποιημένος και με τα κάρβουνα που αγόρασα από το πρακτικερ και μάλιστα με χαμηλή τιμή περίπου στο 1€ το κιλό .

Για να ανάψω τα κάρβουνα χρησιμοποιώ απλό λάδι και μια μπάλα από ρολό χαρτί κουζίνας στο μέγεθος πορτοκαλιού . Ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσεως για να μην λερωθείτε στην αρχή της διαδικασίας . Καταβρέχω την μπάλα να είναι τουλάχιστον την μισή ποτισμένη με λάδι , είτε ηλιέλαιο είτε καλύτερα ελαιόλαδο.

Σχηματίζω με τα κάρβουνα ένα ισοσκελές τρίγωνο και τοποθετώ στην κορυφή το προσάναμμα με λίγα κομματάκια κάρβουνου μικρά επάνω από το προσάναμμα .

Ανάβω τη φωτιά και τώρα υπομονή . Δεν τα κουνάω για περίπου 20 λεπτά . Μετά απλά βάζω πάνω στα αναμμένα κάρβουνα αυτά που δεν έχουν ανάψει . Μπορεί να χρειαστεί και λίγο αέρα με ένα περιοδικό εάν δεν έχετε κάτι πιο ειδικό . Εγώ έχω ένα παλιό πιστολάκι μαλλιών και κάνει άριστη δουλειά .

Όταν τα κάρβουνα ασπρίσουν τα απλώνω , ώστε να βρίσκονται σε όλα τα σημεία , κάτω από την σχάρα που χρησιμοποιώ .

 Τοποθετώ τα λουκάνικα και τις πίτες τις οποίες έχω βάλει και λίγο ελαιόλαδο -αλάτι -πιπέρι-ρίγανη και το ψωμί με τα ίδια μπαχαρικά .

Μόλις ψηθούν από τη μια μεριά τα γυρίζω και από την άλλη .

 Τα λουκάνικα μπορείτε να τα χαράξετε ή να τα ψήσετε και όπως είναι ολόκληρα χωρίς να τα χαράξετε .

 Να θυμάστε ότι τα περισσότερα λουκάνικα είναι ήδη σχεδόν φαγώσιμα οπότε μην ανησυχείτε εάν έχουν ψηθεί καλά ή όχι .

Οι πίτες και το ψωμί μόλις πάρουν χρώμα και είναι λίγο κριτσανιστές είναι έτοιμες .

 Μπορείτε να βάλετε και σε ένα μπολάκι μουστάρδα και να έχετε και ένα λεμόνι κομμένο .

Όταν τελειώσετε το ψήσιμο αφήνετε τα κάρβουνα να σβήσουν μόνα τους ή βουτάτε τα μεγάλα κομμάτια σε ένα κουβά με νερό , μέχρι να σβήσουν και τα αφήνετε στην ψησταριά μακριά από τη φωτιά για να τα χρησιμοποιήσετε ξανά την επόμενη φορά που θα ψήσετε .

Καλή σας όρεξη !!

  • Tagged in:
  • bbq
  • Διατροφή

Prev Post

Η Μόδα της Δεκαετίας του ’80 και η Επιρροή της Σήμερα

Back to blog page

Next Post

"Τοστ ζαμπόν" Τσάρλς Μπουκοφσκι 

Popular

Tag Cloud
bbq bundesliga champions league conference league euroleague europa league hobby nba Premier league superfood uefa αγγλικο πρωταθλημα αγορές άεκ αθηνα αθήνα ακρίβεια αμερική αμινοξέα ανάγνωση ανακύκλωση ανταρολυκος αξεσουάρ αποθήκευση άρης αρχαιότητα άσκηση βιταμίνες γεγονός γερμανικο πρωταθλημα γη γιορτές γλυκά διακόσμηση Διατροφή εγκέφαλος εθνική ελλαδα ελλάδα ένδυση εξοικονόμηση εξυπηρέτηση επαναχρησιμοποιούμενα επιδερμίδα επιστημη ευρωπαικά ματς ευρώπη ζαχαροπλαστική ηλιακό σύστημα ήλιος ημερολόγιο θαλασσινά ιστορία καθαρισμός καμβάς κοινωνία κομποστοποίηση κοσμήματα κόσμος κριτικές κύπελλο κυρίως πιάτο λαχανικά μμε μουσική μπασκετ μπάσκετ οδηγηση ολυμπιακός ορεκτικό οχηματα παναθηναϊκός πανιωνιος πάοκ ποδοσφαιρο ποδόσφαιρο πολίτες προϊόντα πρόσωπο πρωινό πρωτάθλημα ρεύμα ριζοτο ρούχα σαλάτες σκουπίδια στολισμός σύμπαν συνταγές συνταγή σώμα τελικός Υγεία υποστύριξη φαγητό φεστιβαλ φροντίδα φρούτα φωτιστικό χαμόγελο χειροτεχνία χορός χρώματα ψυχική υγεία ψώνια
Ακολουθήστε μας
  • facebook
  • twitter
  • instagram
  • tiktok

Επικοινωνήστε Μαζί μας

  • facebook
  • twitter
  • instagram
  • tiktok
  • Τηλέφωνο (698) 200 41 48
  • Email info@e-athinamou.gr

Η ιστοσελίδα μας είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν ποιοτικό και ποικιλόμορφο περιεχόμενο! Καλύπτουμε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από DIY ιδέες, αθλητικά νέα και βιβλιοκριτικές, μέχρι θέματα επικαιρότητας, επιστήμης, καθημερινότητας, μαγειρικής, μόδας και οικονομίας στο σπίτι. Ανακαλύψτε χρήσιμες πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και ενδιαφέροντα άρθρα που εμπλουτίζουν την καθημερινότητά σας!

Top
  • Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

© 2025 e-athinamou.gr, All rights reserved.

Kατασκευή Iστοσελίδων Dynawasp

Μείνετε ενήμεροι

Λάβετε τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις στο email σας.