Η τσικνοπέμπτη πλησιάζει και όσοι κατέχουν το άθλημα του BQ έχουν αρχίσει ήδη να προετοιμάζουν το μενού και τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσουν .
Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα απλό BQ για κάποιους που θέλουν να προσφέρουν ένα νόστιμο και εύκολο γεύμα αλλά δεν είναι BQ masters .
Ένα γεύμα βήμα βήμα που μπορείτε εύκολα να πετύχετε και να προσφέρετε σε αυτούς που αγαπάτε.
Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα σε μια ηλεκτρική γκριλιέρα ή σε μία ψησταριά υγραερίου ή ψησταριά για κάρβουνο σαν και αυτή που χρησιμοποιώ εγώ . Όλα είναι καλά ,αρκεί να υπάρχει διάθεση και καλή παρέα !!
Πάντα αγοράζουμε τα κρέατα μας την προηγούμενη μέρα καθώς όλα τα κρέατα χρειάζονται μαρινάδα για να είναι μαλακά και νόστιμα .
Σήμερα επέλεξε για ένα απλό και εύκολο BQ λουκάνικα πίτες και ψωμί .
Μαζί με τα κρεατικά για όσους ψήνουν με κάρβουνο προμηθευόμαστε και την απαραίτητη ποσότητα κάρβουνου . Περίπου ενάμιση κιλό κάρβουνο για 1 kg κρέας . Αν η ποιότητα του κάρβουνου είναι καλή χρειαζόμαστε λιγότερο .
Εγώ προτιμώ κάρβουνο από πουρνάρι αλλά επειδή πλέον το βρίσκετε δύσκολα ,έμεινα ικανοποιημένος και με τα κάρβουνα που αγόρασα από το πρακτικερ και μάλιστα με χαμηλή τιμή περίπου στο 1€ το κιλό .
Για να ανάψω τα κάρβουνα χρησιμοποιώ απλό λάδι και μια μπάλα από ρολό χαρτί κουζίνας στο μέγεθος πορτοκαλιού . Ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσεως για να μην λερωθείτε στην αρχή της διαδικασίας . Καταβρέχω την μπάλα να είναι τουλάχιστον την μισή ποτισμένη με λάδι , είτε ηλιέλαιο είτε καλύτερα ελαιόλαδο.

Σχηματίζω με τα κάρβουνα ένα ισοσκελές τρίγωνο και τοποθετώ στην κορυφή το προσάναμμα με λίγα κομματάκια κάρβουνου μικρά επάνω από το προσάναμμα .

Ανάβω τη φωτιά και τώρα υπομονή . Δεν τα κουνάω για περίπου 20 λεπτά . Μετά απλά βάζω πάνω στα αναμμένα κάρβουνα αυτά που δεν έχουν ανάψει . Μπορεί να χρειαστεί και λίγο αέρα με ένα περιοδικό εάν δεν έχετε κάτι πιο ειδικό . Εγώ έχω ένα παλιό πιστολάκι μαλλιών και κάνει άριστη δουλειά .

Όταν τα κάρβουνα ασπρίσουν τα απλώνω , ώστε να βρίσκονται σε όλα τα σημεία , κάτω από την σχάρα που χρησιμοποιώ .

Τοποθετώ τα λουκάνικα και τις πίτες τις οποίες έχω βάλει και λίγο ελαιόλαδο -αλάτι -πιπέρι-ρίγανη και το ψωμί με τα ίδια μπαχαρικά .

Μόλις ψηθούν από τη μια μεριά τα γυρίζω και από την άλλη .
Τα λουκάνικα μπορείτε να τα χαράξετε ή να τα ψήσετε και όπως είναι ολόκληρα χωρίς να τα χαράξετε .
Να θυμάστε ότι τα περισσότερα λουκάνικα είναι ήδη σχεδόν φαγώσιμα οπότε μην ανησυχείτε εάν έχουν ψηθεί καλά ή όχι .
Οι πίτες και το ψωμί μόλις πάρουν χρώμα και είναι λίγο κριτσανιστές είναι έτοιμες .
Μπορείτε να βάλετε και σε ένα μπολάκι μουστάρδα και να έχετε και ένα λεμόνι κομμένο .
Όταν τελειώσετε το ψήσιμο αφήνετε τα κάρβουνα να σβήσουν μόνα τους ή βουτάτε τα μεγάλα κομμάτια σε ένα κουβά με νερό , μέχρι να σβήσουν και τα αφήνετε στην ψησταριά μακριά από τη φωτιά για να τα χρησιμοποιήσετε ξανά την επόμενη φορά που θα ψήσετε .
Καλή σας όρεξη !!